Tuesday, February 8, 2011

Pull The Pin Stereophonics

soft, soft as .... a cloud

Hello dear!


as it began the week?
I hope good!

Here also a beautiful morning sun shining, can not be in a foul mood! ^ _-

If you then have breakfast with a slice .... .. uh ... a frog ^ _-panbrioche, everything becomes bearable ... ..

.... Also the complaints of two rascals sleepy morning. One, that 5 and a half years, did not want to dress up and pretend that he does his mother, who resigned because the content must still come to the office, even if always late!

The other 30 months but expects to choose clothing based on their tastes, regardless of the season, wanting to do for herself, including diapers, angry and fight if the mother does not wear what that wants!

All this takes place in a chaotic half-hour in which the mother, or myself, should also take care for breakfast and you can already imagine quale delle due briganti mangia da sola e quale invece fa inutili storie ^_-


Diciamo che non potendo ricorrere ad altre sostanze ^_-, una buona e sana colazione aiuta ad affrontare con il sorriso le piccole difficoltà quotidiane!!


Dopo gli esperimenti salati con la nuova amica (pasta madre), eh lo so ho un po’ la fissa!!! ^_-, avevo voglia di provare qualcosa di più dolce e quindi mi sono messa a cercare una ricetta adatta allo scopo.

Ho trovato qui quello che mi serviva e l’ho leggermente modificata, confidando che sarebbe venuta comunque bene in quanto frutto dell’esperienza dei maestri  ^_-!!


Ecco il risultato….soffice come una nuvola ^_^




PANBRIOCHE con PASTA MADRE e YOUGURT

Ingredienti:

200 gr di pasta madre
250 gr di farina manitoba
180 gr di farina 00
100 gr di latte tiepido
125 gr di yougurt bianco intero
3 uova
4 cucchiai
sugar 60 g butter, melted and cooled chocolate chips

milk for brushing granulated sugar

Procedure:

Dissolve the dough with milk. Combine eggs, half the sugar and flour and mix with the leaf. Then gradually add the yogurt with the remaining sugar and flour, leaving a tablespoon for dusting final. Then add the melted butter, and we continue to knead until elastic mass. Then knead with the hook a few minutes until the dough is not polished and well connected.
Let rise until doubled. I let the whole night.



Take the dough and press it without too much flour add the chocolate chips.
Give the form and put it in the plum-cake pan (or any pan with high sides) greased and floured.
Brush with milk.



Allow to rise for at least 3 hours and then brush gently with the nuvo milk e spolverare con granella di zucchero.
Infornare nel forno preriscaldato a 180°C per 35-40 minuti. Controllare la superficie che non diventi troppo scura.




Sfornare, lasciar raffreddare.... 


e... tagliare ^_- 



Con questa ricetta partecipo al simpatico ed originale contest di Elena




Perchè proprio con questa?
Ehehe...non perché sono tonda e soffice come una brioche, anche se ultimamente ho messo su un paio di kg.....ehehe, ma perché  sono simile ad un lievitato che ha bisogno di tempo per essere pronto, non sono una persona “istantanea”, per timidezza e riservatezza non riesco a comunicare immediatamente.
Ho bisogno di un tempo, più o meno lungo, per esprimere quella che realmente sono….nel bene e nel male ^_-

Tra i lievitati mi sento più vicina al panbrioche in quanto è rustico, semplice, poco elaborato e dolce quanto basta, proprio come me ^__^


nice day!

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